Tendințe de identificare

Tendințe de identificareCu excepțiile de delimitare și afacerile imposibile, tranzacțiile cu opțiuni binare depind de obicei de variațiile prețului activelor. Indiferent dacă îi faci sau îi pierzi, banii vor depinde de capacitatea ta de a identifica tendințele și de a lua decizii de investiții înțelepte. Vor exista momente când piețele vor varia prea mult pentru ca tu să observi tendințele în circulația prețurilor. Cu toate acestea, cu experiență, investitorul informat poate observa adesea tendințe. Cheia este să știi exact ce să cauți și cum să creezi strategia de tranzacționare potrivită. Acest ghid îți va prezenta unele tehnici pentru a repera tendințe și va discuta diferite metode de tranzacționare cu opțiuni binare care îți pot fi de folos și care îți pot crește rata de succes a afacerilor binare.

Identificarea erupțiilor

Înainte de începutul unei tendințe, prețurile active sunt aliniate, ceea ce înseamnă că acestea sunt fluctuante fară un model perceptibil în interiorul barierei invizibile de sprijin și de rezistență. Această zonă în care prețurile tind să scadă în orice zi este cunoscută sub numele de canal. Un canal poate fi complet plat, sau poate avea o anumită mișcare în sus sau în jos. Erupțiile se întâmplă atunci când prețul unui activ se deplasează în afara canalului său regulat și poate semnala o tendință.

Fii precaut cu alarmele false

O alarmă falsă este un termen folosit pentru o mișcare a prețului, care la început pare a fi o erupție, dar de fapt, nu este. Alarmele false sunt mișcări rapide ale prețului deasupra sau sub canalul prețului obișnuit. La prima vedere ai putea considera aceste mișcări ca fiind erupții; cu toate acestea, ele sunt de fapt doar vârfuri înalte sau joase ale prețului. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, prețul se va deplasa înapoi în interiorul canalului și va rămâne acolo. Pe o diagramă stil lumânare, poți identifica alarmele false căutând lumânări cu fitiluri lungi în sus sau în jos, dar a căror bară rămâne în interiorul canalului obișnuit.

Poate dura ceva timp până când vei dezvolta abilitatea necesară pentru a putea diferenția un fals de o erupție. O scurtă cercetare a activului te poate ajuta uneori să stabilești dacă prețul va deveni o tendință într-o nouă direcție sau dacă mișcarea prețului este o anomalie. Cel mai frecvent te vei confrunta cu alarme false atunci când condițiile de piață sunt sacadate.

Folosește reconstituirile

Tendințe de identificareCunoașterea definiției unei reconstituiri este importantă pentru orice investitor în tranzacții binare. Este posibil să nu fi auzit termenul înainte, dar dacă te-ai uitat vreodată la un grafic activ, sigur le-ai văzut. O reconstituire este o foarte ușoară scădere sau creștere în prețul unui activ care contravine tendinței predominante sau o foarte scurtă inversare în mișcarea prețului unui activ. Prețul se deplasează în direcția opusă pentru o perioadă scurtă de timp și apoi se corectează și continuă tendința sa anterioară. Ele pot să apară în orice moment pe parcursul unei tendințe sau uneori pot să o preceadă.

Reconstituirile pot fi folosite în avantajul tău atunci când ești implicat în tranzacții cu opțiuni binare. Investitorii de multe ori așteaptă până când văd o reconstituire cu o corecție puternică înainte de a investi într-o serie de tranzacții cu opțiuni binare, fiindcă reconstituirile pot furniza dovada că o tendință este în curs de desfășurare și că deplasarea prețurilor este probabil să continue în aceeași direcție.

Ca un exemplu de mod în care o reconstituire poate avea un impact asupra tranzacțiilor cu opțiuni binare, să presupunem că te gândești la o tranzacție binară pentru stocurile Google deoarece ai primit un semnal care indică faptul că prețul are de gând să crească. Dacă ai face imediat tranzacția pentru o poziție ridicată, există riscul unei reconstituiri bruște și poți pierde investiția. Există, de asemenea, posibilitatea ca semnalul să fie incorect, iar mutarea prețului este doar o alarmă falsă care se va încheia cu o tranzacție fără succes.

Așteptând prima reconstituire din prețul de vânzare al Google îți va permite să știi sigur dacă ai de a face cu o erupție și nu cu o alarmă falsă și în plus, pentru a reduce riscul de apariție a mișcărilor contra.

Importanța metodelor de tranzacționare

În scopul de a identifica o potențială erupție, trebuie să ai o metodă de tranzacționare definită. O metodă de tranzacționare este modul în care examinezi evenimentele curente, prețurile sau indicatorii pentru a te ajuta să identifici tendințele și să investești corespunzător. Fără o metodă de tranzacționare, doar ghicești modul în care prețul unui activ se va deplasa în timp, astfel încât, chiar dacă investești doar pentru distracție și nu pentru a-ți face un trai, este important să îți alegi una. Aici sunt cele mai comune trei metode de tranzacționare cu opțiuni binare:
Tendințe de identificare

  1. Analiza fundamentală. Cu analiza fundamentală, te bazezi pe comunicate de presă și știri financiare pentru a face predicții cu privire la tendințe. Succesul cu această metodă de tranzacționare necesită o bază solidă în economie și cercetare puternică în tipul de activ pe care îl tranzacționezi, astfel încât analiza fundamentală este de obicei preferată de investitorii cu mai multă experiență.
  1. Analiza tehnică. Cu analiza tehnică, faci o reprezentație grafică a diferiților indicatori de pe diagramele financiare și apoi utilizezi punctele pentru a identifica potențialele erupții.
  1. Prețul de acțiune. Cu prețul de acțiune, utilizezi informații despre evoluția prețului activelor pentru a identifica erupțiile și tendințele la fața locului. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu ajutorul diagramelor stil lumânare.

Identificarea suportului și rezistenței

Cu oricare dintre cele trei metode de tranzacțioare, fiind capabil să marchezi suportul și rezistența pe o diagramă financiară este o tactică esențială pentru a identifica erupțiile. Nivelurile de suport și rezistență fac posibilă anticiparea în cazul în care se poate produce o ezitare a prețurilor în viitor și pentru a ști unde are loc în prezent. Rezistența și suportul sunt cunoscute ca nivelurile de pivot, iar acestea sunt foarte benefice pentru a decide ce timp de expirare să alegi atunci când efectuezi tranzacții cu opțiuni binare.

Nivelul de sprijin al unui preț este cel mai mic preț la care un activ scade în mod obișnuit , în timp ce nivelul de rezistență este cel mai mare preț la care un activ se ridică în mod obișnuit. În cazul în care valoarea unui activ scade sub nivelul de suport, acest nivel devine în mod tipic un nou nivel de rezistență. În cazul în care valoarea unui activ crește peste nivelul de rezistență, nivelul de pivot devine, de obicei, un nivel de suport.

Deși este posibil să complotezi niveluri de rezistență și de sprijin pe cont propriu, este mult mai ușor să utilizezi un program software grafic pentru a face toată treaba. Un program precum Meta Trader 4 poate fi utilizat pentru a marca cu ușurință un nivel de pivot. Tot ceea ce trebuie să faci este să trasezi o linie orizontală în locurile în care vezi o ezitare a prețului. În mod normal, te poți uita înapoi și vedea o tendință a prețurilor ezitând la aceste niveluri în trecut.

Tendințe de identificareRealizarea liniilor tendințelor

După ce ai învățat să adaugi niveluri de rezistență și de suport pentru diagrame financiare, devine posibil să complotezi propriile linii de tendințe. O linie de tendință este trasată pe un grafic, fie pe diagonală în sus sau în jos, sau orizontal. O tendință laterală reprezintă un canal. Prețurilor care se mișcă continuu în sus sau în jos, în interiorul unui canal sunt cunoscute ca prețuri variate. Atunci când un preț variat se deplasează în afara canalului său, acesta erupe și poate începe să devină o tendință în sus sau în jos.

Atunci când o tendință de creștere se produce, vei desena o linie diagonală care se deplasează de-a lungul fundului lumânărilor, în timp ce tendințele descendente sunt desenate pe diagonală de-a lungul vârfurilor de lumânări. Liniile pot fi adăugate de-a lungul vârfurilor de tendințe ascendente și fundurilor pentru a realiza canale. Odată ce canalele sunt identificate în mod clar, devine mai ușor să vezi erupțiile.

Odată ce ești în măsură să identifici cu ușurință erupțiile pe diagrame, devine mult mai ușor să obții oportunități de tranzacții cu opțiuni binare. Atunci când prețurile se deplasează în afara canalelor în tendințe ascendente și descendente, ai posibilitatea de a realiza tranzacții cu opțiuni binare înțelepte, având în vedere că aceste mișcări indică adesea o inversare.

Așa cum s-a discutat anterior, este întotdeauna important să se țină seama de reconstituiri atunci când utilizezi puncte de complot pentru a identifica erupțiile. Confundând o reconstituire cu o adevărată inversare a prețului poate duce la tranzacții cu opțiuni binare nereușite. Din păcate, acest lucru necesită practică și experiență pentru a putea diferenția reconstituirile de inversări, dar cu cât vei practica mai mult și vei investi, cu atât mai priceput vei deveni.

Recunoașterea condițiilor de piață

Tendințe de identificareAtât pentru cei care investesc de amuzament dar și pentru cei care investesc serios, abilitatea de a identifica condițiile de piață poate fi extrem de benefică. La fel cum se schimbă vremea, piețele tind să fluctueze după anumite modele. Din când în când, piețele devin constante și ușor de prezis. Alteori, ele devin mai turbulente și neregulate. Fiind la curent cu situația condițiilor de piață actuale te va ajuta să determini dacă este un moment înțelept să investești. Metodele de tranzacționare bine dezvoltate te pot ajuta să identifici condițiile de piață, dar pentru cele mai bune rezultate, este important să fii în măsură să înțelegi, să identifici și să interpretezi starea actuală a pieței asociată cu activul care te intereseaza pentru tranzacțiile cu opțiuni binare. Există trei tipuri principale de piețe cu care ar trebui să devii familiarizat:

  1. Piețe care variază

O piață care variază este cea în care prețurile nu prea fluctuează. Într-o piață care variază, prețurile activelor se pot deplasa în sus sau în jos, dar ele fac acest lucru într-un canal cu piețe de suport și rezistență predefinite. În unele cazuri, nivelurile pot fi distanțate unul de altul pentru a efectua mișcări mai dramatice ale prețului sau mai aproape pentru fluctuații mici ale prețului. Ceea ce este important este faptul că nivelurile de rezistență și de sprijin nu sunt încălcate. Un preț poate fi în mișcare pe toată perioada de timp studiată, dar nu trece dincolo de niveluri. Piețele care variază sunt într-adevăr norma sau implicitul în economia de astăzi.

Pentru investitori, piețele care variază fac dificilă câștigarea unui profit, dar cu tranzacțiile cu opțiuni binare, este posibil să câștigi o rentabilitate bună chiar și într-o piață care variază. Trucul este să alegi un broker care oferă tranzacții cu opțiuni binare favorabile pentru condițiile de piață care variază.

Un tip de tranzacție cu opțiuni binare ideală pentru piețele care variază este tranzacția limitată sau cu interval. Cu acest tip de tranzacție, vei prezice dacă prețul unui activ se va muta în afara anumitor limite. Deoarece există puncte clare de sprijin și de rezistență în condițiile de piață variate, poți face o presupunere dacă prețul se va deplasa în afara intervalului desemnat. De fapt, cu acest tip de tranzacție cu opțiuni binare poți face bani cu prețurile activelor constante.

Tendințe de identificareUn alt tip de tranzacție cu opțiuni binare de luat în considerare într-o piață care variază este tranzacția fără atingere. Cu o tranzacție fără atingere cu opțiuni binare, investiția se bazează pe prezumția că prețul unui activ nu va ajunge la o anumită valoare. Atâta timp cât prețul nu ajunge niciodată la acea valoare din momentul în care ai facut investiția până în momentul expirării, tranzacția este de succes și vei primi plata promisă. Cu o piață care variază, este mai ușor să determini probabilitatea ca un activ să nu atingă un anumit preț. Pentru a obține cea mai bună plată a compensațiilor, va trebui să stabilești un preț fără atingere, care este aproape de valoarea curentă. Acesta este cazul în care este benefic să înțelegi liniile de suport și rezistență, astfel încât să ai idee unde să plasezi punctul de preț.

  1. Piețele de tendință

Într-o piață cu tendință, prețurile activelor se deplasează într-o direcție evidentă, fie în sus sau în jos. Pe parcursul unei perioade de comercializare, se pot întâmpla inversări și platouri, dar, în general, prețul va merge în mod clar în sus sau în jos. Piețele sunt profitabile pentru multe tipuri diferite de investiții. Cu tranzacții cu opțiuni binare, piețele sunt ideale pentru tranzacțiile de tip sus/jos, după cum poți fi sigur că prețul probabil continuă deplasarea în direcția tendinței. Desigur, este întotdeauna posibil ca un platou să apară sau să se întâmple o reconstituire, dar există un risc mai mic atunci când se fac tranzacții cu opțiuni binare de tip sus/jos în piețele de tendință. Cele mai mari plăți apar la începutul tendinței, motiv pentru care este important să poți să identifici erupțiile și să investești la momentul potrivit.

  1. Piețele sacadate

O piață sacadată arată ca o piață care variază, dar nu este același lucru. Cu o piață sacadată, prețul nu se mișcă într-o anumită tendință în sus sau jos; cu toate acestea, mișcările de preț sunt extreme. Într-o piață sacadată, vei vedea vârfuri, aspect de dinți de fierăstrău și alte marcaje neregulate, în loc de prețuri care fluctuează în interiorul canalelor clar definite.

Diagramele financiare cu bare te pot face să vezi mai ușor piețele sacadate. Din moment ce majoritatea brokerilor nu furnizează aceste diagrame, este înțelept să investești în software-ul care îți va permite să vezi informații financiare în moduri diferite.

Diagramele tip lumânare sunt deosebit de utile pentru a vedea condițiile de piață în salturi. În timpul perioadelor sacadate de circulație a prețurilor, lumânările vor avea de obicei fitile foarte lungi cu corpuri mai scurte. Dimensiunea fitilului îți indică faptul că prețurile au fost în creștere sau scădere drastică pentru testarea pe piață, dar sunt încă în interiorul gamei lor obișnuite.

Tendințe de identificareDin păcate, de obicei nu este înțelept să investești în tranzacții cu opțiuni binare pe piețele sacadate. Prin natura lor, sunt imprevizibile. Dacă ai investit într-o tranzacție cu opțiuni binare în sus sau în jos, prețul ar putea ajunge să se deplaseze într-o direcție pe care nu ai anticipat-o, iar volatilitatea mișcării prețurilor înseamnă că tranzacțiile limitate și cele de atins/neatins sunt prea riscante. Cu prețuri care nu se deplasează în mod constant într-o singură direcție sau care rămân în interiorul canalelor predefinite, este pur și simplu prea dificil de ales modul corect pentru a face o tranzacție cu opțiuni binare.

Dacă nu dorești să aștepți o piață sacadată să se rezolve, poți lua în considerare căutarea unui alt activ. Acest lucru se poate întâmpla fiindcă toate piețele sunt sacadate din cauza incertitudinii cu privire la condițiile economice sau a unui eveniment mondial; cu toate acestea, în unele cazuri, vei găsi o altă piață care variază sau este în tendință ascendentă sau descendentă. Desigur, dacă nu știi suficient despre piață pentru a lua o decizie înțeleaptă de investiție, cel mai bun curs de acțiune va fi să aștepți până când piața sacadată, fie se stabilește în jos și devine o piață care variază sau începe să intre în tendință.

Cheia succesului

Există, într-adevăr o singură modalitate de a deveni bun în recunoașterea condițiilor de piață și în identificarea tendințelor – și aceasta este experiența. Nu îți face griji cu privire la riscul de a pierde bani, în timp ce câștigi experiență. Astăzi, majoritatea brokerilor oferă conturi demo, prin care poți testa diferitele metode și strategii de tranzacții cu opțiuni binare fără a investi nici un ban. Odată ce te simți gata să faci tranzacții cu bani reali, poți începe cu sume foarte mici, cum ar fi €5 sau €10 de investiții până când te vei simți încrezător în capacitatea ta de a prezice comportamentul pe piață.