Strategia de acoperire a riscului

Strategia de acoperire a riscului

În cazul în care consideri că prețul unei mișcări este pe cale de a fluctua, dar nu ești sigur dacă prețul se va deplasa în sus sau în jos, acoperirea poate fi un mod inteligent de a investi. Unul dintre momentele în care strategiile de acoperire sunt cele mai susceptibile de a fi folosite este atunci când există o anticipare a eliberării de informații economice, cum ar fi un raport al câștigurilor pentru o anumită țară sau al numărului fără loc de muncă pentru o anumită țară.

Aceste tipuri de evenimente vor determina în mod obișnuit piața să crească sau să scadă, în funcție dacă știrile sunt favorabile sau nefavorabile. În aceste momente, există, de obicei, unele speculații despre cum vor fi știrile, dar este întotdeauna posibil ca publicul să fie surprins de știri. Cu utilizarea tranzacțiilor cu opțiuni binare și strategiei de acoperire, poți să ai profit indiferent dacă știrile sunt pozitive și determină o creștere a prețurilor activelor sau negative și duc la o scădere a prețurilor activelor.

Practic, acoperirea implică plasarea unui CALL și PUT pe un activ. Imaginea de mai jos reprezintă un exemplu în acest sens. Un comerciant a plasat un CALL și  PUT pe un activ anticipând eliberarea numerelor de manufactură britanică PMI .

Pentru ca această strategie să funcționeze, trebuie să ai o cantitate suficientă de timp pentru a intra în tranzacții cu timpi de expirare poziționați pentru a face posibilă pentru tine recuperarea banilor pe care i-ai pierdut din tranzacția în poziția opusă a tranzacției câștigătoare.

Poți vedea acest lucru în exemplul de mai sus. Prima dată comerciantul a făcut tranzacții de €50 pe poziția CALL și a pus timpul de expirare la o distanță bună în viitor. A așteptat să apară știrea și apoi și-a dat seama că știrea este nefavorabilă și că va face prețul să scadă. Datorită plasării momentului de expirare, a fost în măsură să pună o a doua tranzacție PUT pe activ pentru a recupera ce a pierdut în tranzacția CALL.

Strategia de acoperire a riscului

Atunci când faci acest tip de acoperire, trebuie să te asiguri că a doua tranzacție va fi cel puțin suficientă pentru a acoperi pierderile, astfel încât toată plata de pe prima tranzacție va fi profit. În cazul în care consideri cu tărie că prețul activului se va muta dupa cum ai prezis, poți să investești, de asemenea, mai mult în a doua tranzacție pentru a crește profitul.

Multe persoane se sperie de strategiile de acoperire a riscului, deoarece acestea reprezintă o pierdere garantată. Cu toate acestea, după cum se poate vedea, atunci când sunt planificate în mod corect, acestea reprezintă cel puțin o victorie garantată și îți oferă șansa de a-ți acoperi investiția pierdută. Suma pe care o vei putea primi prin acoperire, va fi mai mare decât ceea ce ai primi dacă ai fi așteptat până când știrea ar fi fost eliberată, iar nivelul plăților ar fi fost deja ajustat în mod corespunzător.