Punctele Pivot: O strategie de rezolvare a problemelor

Punctele Pivot: O strategie de rezolvare a problemelorChiar dacă investirea în tranzacții cu opțiuni binare în timpul tendințelor continue poate fi profitabilă, te poți bucura de câștiguri mai mari și reușești să faci tranzacții cu opțiuni binare atunci când prețurile intră într-o perioadă de inversare. De exemplu, în cazul în care prețul argintului a fost în declin și dintr-o dată are loc o revenire, este posibil să profiți de noua schimbare în preț.

Deci, cum poți anticipa când prețul este probabil să se inverseze și să te îndrepți în cealaltă direcție? În timp ce investitorii pot utiliza mai multe metode pentru a prezice acest tip de inversare, strategia de tranzacționare cu puncte pivot este una dintre metodele cele mai frecvent utilizate în anticiparea modificărilor prețurilor.

Acest articol va introduce conceptul de puncte pivot, pentru ca tu, să poți să începi să beneficiezi de informațiile pe care le oferă atunci când faci tranzacții cu opțiuni binare. Ghidul îți oferă, de asemenea, o introducere cu privire la modul de utilizare a unei strategii cu puncte pivot, atunci când faci tranzacții cu opțiuni binare. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

Introducere despre cum funcționează punctele pivot

Investitorii experimentați vor face adesea referire la punctele de preț care cred ei că indică o schimbare în direcția de mișcare a prețului. De obicei, aceste puncte de preț sunt puncte pivot, prețuri care indică nivelurile de suport și rezistență ale prețurilor activelor. Investitorii pot utiliza aceste puncte pentru a-i ajuta să facă presupuneri mai educate în ceea ce privește direcția în care prețurile se vor deplasa, astfel încât să poată să facă tranzacții de succes.

Simplificat, un punct pivot este un nivel de preț care marchează un potențial punct de cotitură pentru prețul unui activ. De exemplu, în cazul în care prețul unui stoc este în tendință ascendentă și ajunge la un punct pivot, există o bună șansă ca prețul să înceapă să scadă în viitorul apropiat.

Atunci când prețurile activelor trec dincolo de punctele lor pivot, este un indiciu că acestea erup din modelele lor anterioare și se pregătesc pentru o tendință ascendentă sau descendentă majoră.

Așa cum am menționat anterior, punctele pivot sunt legate de suport și rezistență. Suportul este prețul minim sub care un activ este puțin probabil să coboare, în timp ce rezistența este prețul maxim la care un activ este probabil să ajungă. Sprijinul și rezistența nu sunt stabile; condițiile de piață pot face ca acestea să se deplaseze în timp.

Punctele Pivot: O strategie de rezolvare a problemelorÎn general, investitorii utilizează prețul de sprijin și de rezistență pentru a anticipa mișcarea prețurilor. Atunci când un activ ajunge la prețul său de suport sau rezistență, este de așteptat să revină și să se deplaseze în direcția opusă. În cazul în care o nouă tendință în materie de prețuri este pe cale să înceapă, punctul de sprijin sau de rezistență poate fi trecut peste. În cele din urmă, noile puncte de rezistență și sprijin și punctele pivot se vor uni bazându-se pe modele de tranzacționare.

Pentru că punctele pivot nu sunt numere grele și rapide, este important să ne amintim că acestea există doar pentru a fi utilizate ca indicatori. Nu există nici o metodă de a prezice 100% corect mișcarea prețurilor, dar punctele pivot pot face posibilă luarea unei decizii mai informate cu privire la modul în care să investești.

Patru motive principale pentru care punctele pivot sunt utile persoanelor ce tranzacționează opțiuni binare

Există patru motive principale pentru care investitorii utilizează puncte pivot ca o strategie pentru tranzacțiile cu opțiuni binare:

 1. Confort. Nu este dificil să calculezi un punct pivot odată ce știi procedura corectă, ceea ce face strategia de investiții mai convenabilă decât alte sisteme mai complexe.
 1. Flexibilitate. Punctele pivot pot fi calculate pentru aproape orice tip de activ, ceea ce le face utile dacă faci tranzacții de stocuri, produse de bază, perechi de valute sau indicatori.
 1. Precizie. Punctele pivot sunt considerate de încredere de numeroși investitori, deoarece acestea reprezintă una dintre metodele cele mai exacte de a prezice mișcarea prețurilor. Amintește-ți totuși, că nici o metodă de analiză tehnică nu poate fi vreodată 100% precisă.
 1. Sincronizare. Punctele pivot sunt cunoscute sub numele de indicatori de conducere, ceea ce înseamnă că ele preced mișcările prețului. Acestea îți permit să prezici viitorul, dar nu să analizezi performanțele anterioare. Ca urmare, acestea sunt extrem de benefice pentru ritmul rapid al tranzacțiilor cu opțiuni binare.

Punctele Pivot: O strategie de rezolvare a problemelorCum să determini direcția punctelor pivot

Există o serie de moduri în care poți aborda calcularea punctelor pivot, dar sistemul de cinci puncte este una dintre cele mai frecvent utilizate modalități de determinare a direcției în care ar trebui să fie plasate punctele pivot. În mod normal, datele pentru calcule sunt obținute din informațiile financiare din ziua precedentă de tranzacționare; cu toate acestea, ai putea calcula, de asemenea, puncte pivot, pe baza datelor săptămânale sau lunare. Pentru acest exemplu, vom utiliza datele din ziua precedentă. Pentru a calcula punctele pivot:

 1. Se calculează punctul pivot prin adăugarea maximului din ziua precedentă și minimul din ziua precedentă și  închiderea din ziua precedentă. Apoi împarți răspunsul la trei.
 1. Pentru a determina primul nivel de suport, se ia răspunsul de la punctul pivot obținut în Etapa 1 și se înmulțește cu doi. Apoi, se scade maximul din ziua anterioară din acel număr.
 1. Pentru a determina primul nivel de rezistență, să ia răspunsul de la punctul pivot obținut în Etapa 1 și se înmulțește cu doi. Apoi, se scade minimul din ziua precedentă din acel număr.
 1. Pentru a determina nivelul de suport 2, scade răspunsul obținut în Etapa 2 din răspunsul obținut în Etapa 3. Apoi, scade răspunsul din răspunsul obținut în Etapa 1.
 1. Pentru a determina nivelul de rezistență 2, scade răspunsul obținut în Etapa 2 din răspunsul obținut în Etapa 3. Apoi, adăugă răspunsul la răspunsul obținut în Etapa 1.

Odată ce ai numerele, poți utiliza software-ul grafic pentru a le analiza.

Folosirea punctelor pivot pentru tranzacțiile cu opțiuni binare

Deci, cum anume poți utiliza punctele pivot pentru tranzacțiile cu opțiuni binare?

Reține că, întreruperile în tendințe ascendente și descendente, de obicei, îți permit să prezici mișcarea prețului pentru restul zilei de tranzacționare, în special în cazul în care erupțiile sunt dincolo de punctul pivot.

Punctele Pivot: O strategie de rezolvare a problemelorCa un exemplu, presupunem că argintul tranzacționat ieri la un preț mai mare decât punctul pivot pentru astăzi începe deasupra punctului pivot. În timpul primelor momente ale tranzacționării, prețul scade rapid sub acel punct pivot. Această mișcare este probabil un indicator al unei piețe sacadate.

Pe de altă parte, imaginează-ți că argintul ar fi în mijlocul mișcării de creștere a prețurilor pe parcursul zilei de tranzacționare anterioară și a început întârzierea de tranzacționare sub punctul pivot. După prima oră de tranzacționare, prețul  s-a mutat deasupra punctului pivot, ceea ce indică o tendință de urcare.

Zonele dintre primul și al doilea nivel de suport și primul și al doilea nivel de rezistență pot fi, de asemenea, utile dacă le urmărești atunci când faci tranzacții cu opțiuni binare. În cazul în care argintul a trecut de nivelul său de rezistență, dar nu a depășit al doilea nivel de rezistență, există o bună șansă ca prețul să se deplaseze în jos sub punctul pivot pentru ziua de tranzacționare.

Pe de altă parte, în cazul în care argintul a fost în mijlocul unei tendințe de scădere și prețul său a scăzut sub primul nivel de suport, fără a ajunge la al doilea nivel de suport, ai putea vedea în curând creșterea prețurilor.

Cât de sigure sunt punctele pivot?

Așa cum am menționat anterior, punctele pivot nu sunt reguli rapide și de stabilire a prețurilor. Teoria din spatele punctelor pivot a fost dezvoltată pe baza tendințelor istorice și a observațiilor comportamentului de mișcare a prețurilor; cu toate acestea, piața financiară nu este o știință. Nu există reguli sau legi care o guvernează. În fiecare zi de tranzacționare, poți găsi exemple de prețuri ale activelor care se deplasează peste punctele lor pivot, fără a începe o nouă tendință în preț. Ca urmare, nu se poate presupune că o decizie luată pe baza punctelor pivot este 100%  corectă.

În același timp, punctele pivot au rămas o strategie de investiții preferată în rândul investitorilor, deoarece acestea sunt mai fiabile decât alte strategii cu opțiuni binare. Ele pot fi un instrument foarte benefic pentru oricine face tranzacții cu opțiuni binare, deoarece sunt corecte în marea majoritate a timpului și sunt relativ ușor de calculat.

Desigur, nu ar trebui să investești mai mult într-o tranzacție cu opțiuni binare decât îți poți permite să pierzi, chiar dacă punctele pivot furnizează un indicator puternic de mișcare a prețurilor. Este întotdeauna posibil ca piața să se comporte într-un mod cu totul neașteptat. Cu toate acestea, folosind puncte pivot obții o modalitate de a lua decizii de investiții mai bune și de a minimiza pierderile. O regulă generală spune că evoluția multor active volatile are o probabilitate scăzută de a putea fi prezisă cu precizie prin intermediul liniilor pivot.

Câștigă experiență cu punctele pivot

Punctele Pivot: O strategie de rezolvare a problemelorÎn timp ce punctele pivot pot părea complexe, odată ce ai început calcularea acestora și apoi aplicarea lor în tranzacții adevărate, acestea pot deveni mult mai ușor de înțeles. Prin practică, vei începe să fii capabil să anticipezi atunci când activele sunt susceptibile să urmeze puncte pivot și atunci când acestea sunt susceptibile de a erupe.

Cel mai bun mod de a te familiariza cu punctele pivot este de a experimenta cu ele. Asta nu înseamnă să riști bani pe  investiții. Înscrierea pentru un serviciu broker care îți oferă acces la un cont demo cu opțiuni binare îți poate permite să practici trasarea punctelor pivot și apoi să folosești informațiile pe care le oferă pentru a face tranzacții. Cu conturi demo, vei obține o experiență de tranzacționare realistă, fără a fi nevoie să investești nici un ban real, astfel încât să nu ai nimic de pierdut pe măsură ce înveți.

Puncte Pivot: Sumar final

Să recapitulăm ce am acoperit.

 1. Ce sunt punctele pivot?

Punctele pivot sunt linii imaginare desenate pe un grafic financiar pentru a servi drept indicatori de mișcare a prețurilor. Ele sunt folosite de mulți investitori și sunt, de obicei calculate pe baza informațiilor culese din ziua precedentă de tranzacționare.

 1. Cum se calculează punctele pivot?

Majoritatea investitorilor calculează punctele pivot cu patru bucăți de informații din ziua precedentă de tranzacționare: punctul de deschidere, punctul de închidere, punctul maxim și punctul minim. Odată ce ai adunat aceste informații, poți utiliza o ecuație simplă pentru a calcula punctul pivot și apoi cele două linii de rezistență și două linii de sprijin pentru orice activ. De asemenea, poți achiziționa software-ul care poate calcula diagrame de puncte pivot.

 1. De ce investitorii folosesc punctele pivot?

Punctele pivot sunt convenabile deoarece acestea nu trebuie să fie recalculate de multe ori pe zi, fiindcă vor rămâne aceleași de la deschidere până la închiderea tranzacției. O analiză a punctelor pivot se poate face săptămânal sau lunar și poate fi benefică pe termen lung pentru tranzacțiile cu opțiuni binare. Plănuirea și interpretarea punctelor pivot este simplă și mult mai eficientă pentru investitori novice decât alte tipuri de analize tehnice.

 1. Cum se folosesc punctele pivot?

După ce au fost calculate, acestea pot fi adăugate la diagrame tip lumânare în poziția corectă. Liniile pot ajuta investitorii să anticipeze când prețul unui activ este probabil să continue deplasarea în aceeași direcție și, când este probabil să se inverseze prețul. Cu aceste informații, poți decide dacă să achiziționezi opțiuni binare în sus sau în jos, de atins sau de neatins sau de tip interval.