Tipuri de metode ale comerţului binar

Tipuri de metode ale comerţului binarIntrând în lumea comerţului prin opţiuni binare este important să foloseşti o metodă de tranzacționare care funcționează pentru tine. Mulți începători fac greșeala de a se avânta fără a avea un plan definit pentru tranzacțiile lor, lucru care îi conduce la o pierdere mare în finanțele lor. Deși teoretizarea nu pare distractivă, este absolut vitală pentru a avea succes, mai ales dacă speri să faci asta pentru a trăi sau ca o piatră de temelie în strategia ta de investiții pe termen lung.

Metodele de tranzacționare binară de bază

Una din metodele comerțului prin opțiuni binare este reprezentată de pașii pe care îi faci înainte de a realiza tranzacția. Include totul, de la folosirea resurselor pentru a căpăta o înțelegere asupra bunurilor, până la a face tranzacția propriu-zisă. A investi în opțiuni binare fără a avea o metodă este la fel ca ghicitul. Ai o șansă de 50/50 de a avea dreptate. Dat fiindcă dacă greșești te va costa întreaga investiție inițială, este mult mai inteligent să ai o metoda care iți permite să faci tranzacții mai inteligente, mărindu-ți numărul de câștiguri și reducându-ți numărul de pierderi.

Aici sunt câteva din tipurile principare de metode ale comerțului binar:

1. Analiză fundamentală

Cu acest tip de metodă de tranzacționare binară folosești trecutul economic pentru a te ajuta să iei decizii când vine vorba de tranzacții. Acest tip de metodă de obicei se bazează pe știrile majore și pe rapoarte financiare ca resurse principale pentru a studia tranzactiile. În mod normal, acest tip de abordare este foarte bună pentru investitorii care au o înțelegere a unei nișe financiare specifice, precum un anumit produs sau o anumită clasă de acțiuni. Fără un fond solid de cunoștințe pe care să te bazezi, este dificil să ai succes cu analiza fundamentală. Dacă deja ai experiență cu tranzacțiile de acțiuni, FOREX sau altă piață, poți încerca analiza fundamentală. Altfel, este mai bine să folosești altă metodă și să te concentrezi pe un tip particular de bunuri cât timp aduni cunoștințe și capeți un statut de expert.

2. Analiză tehnicăTipuri de metode ale comerţului binar

Analiza tehnică implică folosirea unor indicatori tehnici pe graficele financiare. Acolo sunt o mare varietate de indicatori care pot fi folosiți, variind de la sisteme foarte simple la unele foarte complexe. Un exemplu ar fi liniile Fibonacci, care te pot ajuta să identifici punctele de rezistență ale prețului. Analiza tehnică poate fi o strategie bună pentru noii investitori, dacă sunt dispuși să acorde timpul necesar pentru a se familiariza cu indicatorii tehnici folosiți.

3. Analiza tiparului prețului

Asemeni analizei tehnice, analiza tiparului prețului îți permite să iei decizii fără un trecut în economie. În principal, analiza tiparului prețului implică studierea prețului bunurilor și identificarea de șabloane care te pot ajuta să prezici schimbările următoare de prețuri. Unii oameni combină analiza tiparului prețului cu analiza tehnică atunci când iau decizii. Una din cele mai ușor de folosit unelte pentru analiza prețului sunt graficele candlestick.

4. Servicii de semnale

Serviciul de semnale furnizează indicii pentru a face investiții. În mod normal, distribuite prin email sau mesaj text, serviciile de semnale îți pot spune când să faci un call sau un put, sau când să optezi să atingi anumite tipuri de bunuri. Calitatea informațiilor oferite de serviciile de semnale poate varia puternic, astfel obligându-te să-ți faci temele și să afli ce rată de succes are un anumit serviciu înainte de a te baza pe informațiile lor în tranzacții.

De ce să folosești o metoda

Folosind una din aceste metode sau combinând două sau toate trei, vei avea o șansă mai mare de a face tranzacții reușite. În principal, comerțul prin opțiuni binare este similar pariului, dar punând mai multe abilități pe masă e posibil să-ți reduci riscul și să-ți crești șansele de câștig. Pe scurt, te poți gândi la aceste metode ca la un mod de a face tranzacțiile mai puțin ca un joc de noroc și mai mult ca un joc de pricepere, precum pokerul.

Tipuri de metode ale comerţului binarDeși, în final, totul depinde de amestecatul întamplător a unui pachet de cărți sau de multe ori de mișcare imprevizibilă a pieței, metodele de tranzacționare îți pot oferi niște unelte pentru a știi cum să-ți joci mâna.