Analiza fundamentală

Analiza fundamentală

Analiza fundamentală poate fi un instrument foarte util pentru traderii cu opțiuni binare care doresc să-și maximizeze câștigurile și să reducă pierderile. Explicat pe larg de către experți și investitori profesioniști, analiza fundamentală înseamnă analiza factorilor externi care afectează prețul unui activ pentru a face o presupunere educată cu privire la ce se va întâmpla cu prețul său în viitorul apropiat și pe termen lung. Înțelegerea contextului mai larg al pieței îți poate oferi o mai bună perspectivă asupra a ceea ce afectează prețul unui activ și de a-ți oferi o șansă mai bună de a prezice cu exactitate dacă un preț va crește sau scade, când se va inversa și când se va muta într-o direcție nouă.

Multe lucruri pot fi considerate ca o parte a analizei fundamentale, inclusiv:

  • Conflictele internaționale
  • Războaiele civile
  • Alegerile politice
  • Dezastrele naturale
  • Rapoartele naționale de creștere economică
  • Rapoarte de corporație de creștere economică
  • Statistici despre ocuparea forței de muncă
  • Statistici despre fabricație
  • Modificările ratei dobânzii

Traderii care folosesc analiza fundamentală pentru a lua decizii de investiții în jurul evenimentelor cheie sunt cunoscuți sub numele de traderii de evenimente. Aceste persoane monitorizează cu atenție știrile și încearcă să le folosească pentru a anticipa mișcările de pe piață și pentru a investi în opțiunile binare înaintea altora. Prin anticiparea curbei, este posibil să obții un câștig mai mare decât ceea ce ai putea câștiga dacă aștepți până când știrea devine cunoscută pe scară largă. Știrile pot fi colectate dintr-o varietate de surse prin abonarea la canalele de știri online, actualizări prin e-mail sau mesaje pe dispozitivele mobile.

Deși este tentant să simplifici analiza fundamentală și să o rezumi într-un set de reguli, cum ar fi „dacă A atunci B” sau „în cazul în care C, atunci D,” adevărul este că economiile naționale și mondiale sunt mult prea complexe pentru astfel de reguli simple. Interdependența dintre condițiile economice și diferitele tipuri de active este complicată, deci este întotdeauna posibil ca piața să se miște într-un mod neașteptat ca răspuns la știrile naționale și evenimentele financiare. Un trader de evenimente trebuie să fie întotdeauna conștient de faptul că vor exista excepții de la regula, motiv pentru care este adesea cel mai bine să utilizeze analiza fundamentală, împreună cu alte metode de opțiuni binare pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

Analiza fundamentală

Mai degrabă decât memorarea unui set de reguli, o abordare mai bună de a stăpâni analiza fundamentală este de a învăța despre modul în care funcționează economiile și despre modul în care componentele cheie ale economiei mondiale contribuie la comportamentul activelor pe piețele lumii. Odată ce ai înțeles acest lucru, vei fi în măsură să interpretezi evenimente și să anticipezi dacă prețurile activelor s-ar putea muta contrar „regulilor”.

Secțiunile rămase ale acestui ghid te vor ajuta să explorezi patru domenii importante de luat în considerare atunci când efectuezi o analiză fundamentală. Ele sunt menite să te educe și să îți ofere informații de fond, nu pentru a fi utilizate ca o metodă 100% sigură de investiții. Amintește-ți că piața va avea întotdeauna capacitatea de a te surprinde și că nu trebuie să riști mai mult decât îți poți permite să pierzi pe o serie de tranzacții cu opțiuni binare.

Analiza fundamentală

Secțiunea 1: Introducere

Analiza fundamentală este procesul de utilizare a informațiilor cu privire la economia globală și datele financiare pentru a lua decizii cu privire la investiții. În această introducere, vom cerceta elementele de bază ale analizei fundamentale și modul în care aceasta poate fi benefică pentru investitori. Vezi Introducerea aici.

Secțiunea 2: China și economia globală

Toate economiile lumii sunt interconectate și se afectează una pe cealaltă; cu toate acestea, ceea ce se întâmplă cu economia chineză are un impact mare asupra economiei mondiale în ansamblu. În această secțiune, vom discuta despre modul în care China afectează piețele și modul în care aceste modele pot fi folosite pentru analiza fundamentală. Citește Secțiunea 2 aici

Secțiunea 3: Creșterea și scăderea economică

Starea economiei globale are un mare efect asupra comportamentului piețelor. O parte importantă a analizei fundamentale este recunoașterea indicatorilor pe care economiile le introduc în perioadele de încetinire sau creștere rapidă și cunoașterea secretelor modului de a investi în consecință, atunci când aceste tendințe sunt reperate. Secțiunea 3 se referă la aceste informații. O poți citi aici.

Secțiunea 4: Aur

În perioadele de criză economică, mulți investitori se bazează pe aur pentru a-și proteja banii. Ca urmare, prețurile aurului pot fi un indicator important pentru analiza fundamentală. Secțiunea 4 discută despre modul în care aurul este legat de economia globală și corelată cu diferite tipuri de active. Poți citi secțiunea aici.

Secțiunea 5: Dolarul American
Analiza fundamentală

Dolarul american este moneda cea mai tranzacționată din lume. Ca rezultat, valoarea dolarului are un efect major în economia globală și poate afecta pozitiv sau negativ, în funcție de mai mulți factori. Înțelegerea modului în care dolarul se încadrează în sistemul de investiții este o parte importantă a analizei fundamentale.