Importanța psihologiei în tranzacții

Importanța psihologiei în tranzacțiiPentru a avea succes în tranzacții, trebuie să fii în măsură să gândești rațional și să ai o bună bază de cunoștințe în lumea investițiilor și a economiei mondiale în ansamblu. Nu poți merge mai departe cu investiția dacă nu ești în măsură să exerciți un control de sine sau cel puțin, asta spun cei care joacă pe piață; cu toate acestea, atunci când iei în considerare numărul uluitor de tranzacții care sunt plasate în fiecare an este inimaginabil ca investiția să fie făcută dintr-o stare de spirit rațională. Odată cu apariția tranzacțiilor online și capacitatea de a face tranzacții rapide de oriunde din lume, folosind un dispozitiv mobil, multe dintre tranzacțiile făcute în fiecare zi sunt efectuate pe baza încrederii în piață și chiar se ridică la o sumă mai mare decât jocurile de noroc, tocmai pentru că sunt atât de iraționale.

Ce înseamnă o tranzacție rațională?

Practic, pentru ca o tranzacție să fie văzută ca fiind făcută pe baza raționalității, aceasta trebuie să fie una în care investitorul consideră că veniturile posibile sunt susceptibile de a depăși costurile pentru a face investiții. O tranzacție rațională nu este doar una care are o mare probabilitate de a fi un profit; este, de asemenea, una în care profitul este de așa natură încât să poată acoperi toate costurile cu care comerciantul se confruntă pentru a face investiții, cum ar fi taxele percepute de către broker.

Tranzacțiile iraționale sunt cele făcute chiar și atunci când riscul de pierdere este mare sau când profiturile care pot fi făcute prin câștigare nu compensează în totalitate costurile. Adesea, tranzacțiile iraționale sunt făcute de către investitorii încrezători, oameni care fie se concentrează pe cunoștințele lor și se bazează prea mult pe o anumită strategie de tranzacționare, fie pun prea mult accent pe știrile financiare.

Desigur, este posibil ca tranzacțiile iraționale să aibă succes o parte din timp, dar tranzacțiile raționale sunt cele mai susceptibile de a fi profitabile pentru investitori pe termen lung. Oamenii care investesc doar pentru senzație, care văd investițiile ca pe un hobby nu trebuie să își facă griji dacă realizează sau nu tranzacții raționale. Cu toate acestea, oamenii care trăiesc din investiții sau care încearcă să crească fonduri pentru pensie trebuie să înțeleagă că propria lor psihologia poate avea un impact mare asupra succesului sau eșecului în materie de investiții pe termen lung.

Importanța psihologiei în tranzacțiiUn studiu recent care a comparat portofoliile bărbaților și femeilor, oferă câteva informații interesante cu privire la modul în care psihologia poate contribui la succesul sau eșecul în  investiții. Chiar dacă femeile sunt adesea considerate ca fiind sexul mai puțin rațional, ele au mai multe șanse de a da randamente mai mari pe perioade lungi decât bărbații. Acest lucru se datorează faptului că bărbații au tendința de a face prea multe tranzacții. Studiul a constatat că bărbații care au avut succes inițial, se lasă purtați de val în viitoarele tranzacții. Ei au devenit aroganți și au fost mai puțin înclinați să creadă că ar putea pierde. În plus, bărbații erau mai predispuși să își asume riscuri cu investiții care erau mai puțin probabil să ofere profituri decât femeile. Chiar dacă femeile sunt adesea acuzate că ar fi sexul emoțional, ele s-au dovedit a fi mai atente și mai raționale în acest studiu.

Menționarea acestui studiu nu este menită să discrediteze oamenii în nici un fel. Pur și simplu face referire pentru a arăta că există dovezi științifice, concrete pentru a ilustra faptul că psihologia poate avea un impact major asupra abilității unui investitor de a-și menține mentalitatea corectă în timpul tranzacțiilor. Fie că ești un bărbat sau o femeie, trebuie să fii întotdeauna conștient de rolul pe care îl joacă emoțiile tale atunci când iei decizii de tranzacționare. Cât de mult îți influențează faptele decizia? Cât de mult îți utilizezi propriile intuiții pentru a lua o decizie? Te simți emoționat? Calm? Anxios? Stresat?

Atunci când investești, multe lucruri sunt scăpate de sub control. Nu poți controla știrile mondiale. Nu ai nici o influență individuală asupra prețului unei mărfi, performanței unei companii sau puterii economiei unei țări. Ești în mare parte la mila influențelor exterioare pe care nu le poți atinge

Desigur, poți face tot ce este posibil pentru a afla cât de multe poți despre lumea de investiții pentru a încerca să faci piețele mai previzibile. Poți folosi strategii de tranzacționare, cum ar fi analiza fundamentală și analiza tehnică pentru a te ajuta să iei decizii mai bune de investiții și de a minimiza riscul de pierderi; Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, nici o strategie nu este 100% exactă în 100% din timp. Nu contează cât de mult știi despre anumite active, despre piața globală și economia globală, pentru că poți fi luat în continuare prin surprindere.

Importanța psihologiei în tranzacțiiAi control asupra unui singur lucru și anume cum reacționezi în propria minte. Înțelegerea psihologiei de tranzacționare te poate pune într-o poziție de putere atunci când investești. Acesta este singurul aspect al procesului, care îți este la îndemână, astfel încât să te asiguri că păstrezi controlul emoțiilor și gândurilor tale.

Gândește-te în acest fel – dacă ai fost într-un joc de poker și ai pierdut pentru că adversarul tău a fost un bluffer mai bun, te-ai putea simți bine cu înfrângerea; cu toate acestea, dacă ai pierdut pentru că ai fost confundat cu privire la cărțile din mână, te-ai simți pe deplin dezamăgit de tine. Tranzacționarea fără a lua în considerare psihologia este mai mult ca jocul de poker cu ochii închiși – nu poți știi sigur ce fel de mutări faci decât dacă stai și iei în considerare ce stările emoționale și mentale ai.

Studiile au descoperit că oamenii sunt susceptibili de a deveni foarte încrezători atunci când reușesc sarcini dificile. Graba și fiorul de a fi capabil de a face ceva provocator stimulează ego-ul și stima de sine, și în timp ce acest lucru se simte bine, poate fi distructiv atunci când investești. Ai putea face câteva mici tranzacții cu opțiuni binare corecte și apoi să te gândești „gata, mă descurc” și să investești prea mult data viitoare, pierzând totul.

O altă zonă în care psihologia poate submina capacitatea de a investi cu înțelepciune este în prejudecata de atribuire. Aici ai un exemplu despre modul în care aceasta funcționează. Să presupunem că ai plasat o tranzacție cu opțiuni binare și a avut succes. Te gândești, „am fost în stare să fac acest tip de tranzacție cu succes pentru că știu atât de mult despre acest stoc.” Apoi, tranzacționezi din nou și pierzi. În loc să realizezi că, probabil, presupunerile despre stoc au fost greșite, dai vina pe volatilitatea pieței. Pentru că nu ai examinat în mod corect motivul pentru eșecul tău, continui să tranzaționezi folosind aceeași metodă pe care ai folosit-o inițial și continui să pierzi.

Importanța psihologiei în tranzacțiiDacă dorești într-adevăr să reușești în lumea tranzacțiilor cu opțiuni binare și să faci din asta o profesie sau să o folosești în avantajul tău și să te îmbogățești pe termen lung, ai nevoie să îți controlezi mintea. Fă-ți timp pentru a te educa despte psihologia de tranzacționare. Există o serie de cărți cu privire la acest subiect, care te vor ajuta să câștigi perspectivă asupra modului în care mintea ta s-ar putea submina atunci când tranzacționezi și te va ajuta să recunoști atunci când trebuie să-ți ții în frâu creierul cu scopul de a investi mai rațional. Fă-ți timp pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează mintea ta pentru a fi sigur că reușești pe măsură ce mergi mai departe cu investițiile.