Cum să faci comerţ prin opţiuni binare

Cum Să Faci Comerţ Prin Opţiuni Binare

O opţiune binară reprezintă un tip de investiţie unde tu nu mizezi pe preţul exact al unui bun, ci pe modificarea acestuia. Spre exemplu, dacă un investitor crede că acţiunile Apple vor crește ca preţ, acesta va cumpăra acţiuni Apple. Fenomenul este cunoscut ca plasarea unei opţiuni. Opţiunea binară are un punct exact de expirare. Atunci când sosește momentul, dacă acţiunile Apple au crescut, acesta îşi va primi investiţia înapoi plus aproximativ 65 sau 95 de procente. Dacă acţiunile scad sau rămân la fel, investiţia iniţială se pierde în totalitate.

Deşi potenţialul de a pierde este ridicat în cazul unei opţiuni binare, mulţi comercianţi preferă natura sa simplă. Atunci când faci comerţ prin opţiuni binare, ştii direct câţi bani vei face dacă ai succes, când îi vei face şi cât poţi pierde. Valoarea exactă a bunului nu are nimic de a face cu suma pe care o vei câştiga; doar modificarea preţului afectează comerţul.

Opţiunile binare pot fi achiziţionate pentru diverse tipuri de bunuri. Unele dintre cele mai populare sunt acţiunile, ratele de schimb valutar (cunoscute de asemenea ca Forex), indici şi comodităţi (precum petrol, argint şi aur). Durata de timp a opţiunilor binare diferă. Cunoscute şi ca timp de expirare, duratele se încadrează între 30, 60 de secunde şi o săptămână. La cel mai simplu nivel, comerţul implică alegerea unui bun, selectarea unei durate de timp şi stabilirea creşterii sau scăderii preţului.

Cât de mulţi bani poţi face prin comerţul cu opţiuni binare?

Suma pe care o poţi câştiga prin comerţul cu opţiuni binare este cunoscută ca plată. Deşi cunoşti această plată dinainte, diferite bunuri şi brokeri furnizează diferite plăţi. Majoritatea opţiunilor binare oferă o plată între 65 şi 95 de procente. După cum am explicat şi mai sus, nu contează care este preţul de la expirare. Atât timp cât ai prezis corect direcţia preţului, vei primi plata. Acest aspect diferenţiază cu adevărat această formă de investiţii, din moment ce de obicei valoarea va determina care este plata.

Tipuri de opţiuni binare

Atunci când investeşti în comerţul de opţiuni binare, există diverse tipuri de schimburi pe care le poţi face; în orice caz, toate opţiunile binare au un sistem bazat pe da/nu. Cele mai comune tipuri sunt:

  • Cum Să Faci Comerţ Prin Opţiuni BinareSus/Jos. Cel mai popular tip de opţiuni binare şi cel mai simplu este cel de tip sus/jos, cunoscut şi ca /crescut/scăzut. În cazul acestui tip de comerţ, tu prezici dacă preţul va creşte sau va scădea la momentul expirării.
  • Deasupra/Dedesubt. Opţiunea deasupra/dedesubt este similară cu cea sus sau jos în sensul că tu prezici dacă valoarea va fi peste sau sub un nivel prestabilit la momentul expirării; chiar şi aşa, în cazul acestui tip de comerţ, valoarea nu este cea curentă, ci alta specificată înainte.
  • Atinge/Nu atinge. Opţiunea binară atinge/nu atinge este mai complexă decât celelalte, însă prezintă şi o plată mai ridicată. Aici este vorba de un preţ prestabilit. Tu decizi dacă valoarea bunului va trece prin acel nivel sau îl va “atinge”. Spre exemplu, să spunem că investeşti într-o opţiune binară bazată pe acţiuni Apple cu o limită de €140 pe acţiune. Dacă preţul era de €100 la momentul achiziţiei şi tu ai optat pentru “atinge”, opţiunea va avea succes dacă preţul ajunge la €140 pe parcursul perioadei de activitate.
  • Limita interioară/exterioară. În cazul acestui tip de opţiune binară, tu decizi dacă valoarea unui bun anume se va afla într-un anumit interval la momentul expirării. “Interior” înseamnă că tu crezi că se va afla, iar “exterior” înseamnă că nu crezi că va fi.