Ce este comerțul prin opțiuni binare

Ce este comerțul prin opțiuni binare

Dacă îți explorezi opțiunile pentru investiții, sigur ai întâlnit expresia „opțiuni binare”, dar dacă ești ca majoritatea oamenilor probabil nu ești sigur ce înseamnă acești termeni. O opțiune binară este un tip de investiție care își trage numele de la faptul că sunt posibile două opțiuni la o singură cumpărare: tranzacția poate fi reușită și să ofere un profit mare sau tranzacția să fie nereușită și toată investiția este pierdută.

Deși opțiunile binare prezintă un risc ridicat ele pot furniza profituri de până la 95% , făcându-le unele din cele mai profitabile tipuri de investiții. Industria opțiunilor binare a devenit reglementată în ultimii ani pentru a oferi mai multă protecție pentru investitori, deschizând ușa multor așa-ziși comercianți pentru a beneficia de oportunitățile de investiție.

O privire asupra opțiunii binare

În majoritatea cazurilor, o opțiune binară este un bun care este frecvent tranzacționat, cum ar fi prețul unei acțiuni, o rată de schimb valutar sau valoarea unui produs. Spre deosebire de o acțiune obișnuită, un produs sau o rată de schimb valutar, știi exact care este riscul implicat atunci când faci investiția și care este valoarea unei tranzacții reușite. Asta diminuează misterul unei investiții pentru că în mod normal nu ai nici o cale de a prezice profitul sau pierderea atunci când faci o investiție.

Așa cum ai face cu orice alt tip de investiție, opțiunile binare necesită ca tu să prezici dacă valoarea unui bun particular va crește sau va scădea în viitor. Nu trebuie să determini cu cât se va modifica prețul, ci doar dacă prețul va fi mai mic sau mare mare la un anumit moment de timp în viitor.

Momentul precis de timp menționat anterior este cunoscut ca timp de expirare. O dată ce acel timp trece, tranzacția este închisă și este determinat dacă predicția pe care ai facut-o este corectă. Un timp de expirare poate să fie de 30 de secunde sau de 24 de ore. În majoritatea cazurilor, tranzacțiile sunt foarte rapide, în general sub 30 de minute

Ce este comerțul prin opțiuni binareDe exemplu, dacă ai crezut că prețul aurului va crește, vei opta pentru  o opține binară pe aur, care se mai numește și „call”. Dacă la expirarea timpului prețul aurului este mai mare decât cum era când ai făcut tu investiția, vei primit suma pe care ai investit-o plus 65%-95% mai mult, însă, dacă prețul aurului a scăzut vei pierde toată investiția inițială.

Tranzacționarea de opțiuni binare explicată

Acum că știi ce sunt opțiunile binare, tranzacționarea prin opțiuni binare ar trebui să fie clară. Comerțul prin opțiuni binare este doar un termen pentru investirea în opțiuni binare. Atunci când tranzacționezi, ai opțiunea de a investi în creșterea prețului, scăderea sau menținerea într-un anumit interval în jurul valorii de la momentul investiției.

Deși tranzacționarea prin opțiunile binare implică investiții pe termen foarte scurt, scopul final al tranzacționării este generarea de venit pe termen lung. Nivelele de plată sunt de obicei între 65 -95 procente peste investiția inițială, iar tranzacțiile mai complexe pot plăti chiar mai mult. Un număr de factori pot afecta profitul, cum ar fi programele oferite de brokeri, tipul bunului tranzacționat și durata de timp până la timpul de expirare. Este chibzuit pentru investitori să petreacă mai mult timp căutând brokeri care furnizează cea mai bună plată pentru fiecare bun pe care dorești să îl tranzacționezi pentru că diferențele pot fi foarte mari.

Strategii pentru tranzacționarea prin opțiuni binare

Deoarece există un grad mare de risc implicat în tranzacționarea de opțiuni binare, investitorii trebuie să aibă un tip de strategie pregătită dacă vor să facă bani pe termen lung cu tipul acesta de investiție. Lucrurile devin complicate pentru că nu există o abordare care să se potrivească tuturor pentru a crea o strategie inteligentă. Ce funcționează pentru un tranzacționar poate nu va funcționa și pentru altul datorită diferențelor de obiective și nevoile generale.

Spre deosebire de alte oportunități de investiții care sunt tranzacționate numai într-un anumit interval orar atunci când anumite burse sunt deschise, comerțul prin opțiuni binare poate avea loc 24 de ore pe zi. Majoritatea bunurilor care sunt tranzacționate prin opțiuni binare sunt bunuri globale, precum produsele și schimburile valutare care sunt mereu tranzacționate undeva in lume. Asta face posibil pentru investitori să fie activi tot timpul, tranzacționând opțiuni binare în piețe din alte tări atunci când cele din propriile țări sunt închise.

Ce este comerțul prin opțiuni binareÎnvață mai mult înainte să investești

Deși răspunsurile la întrebările de bază precum ce sunt opțiunile binare și cum se tranzacționează sunt simple, este foarte mult de învățat despre investițiile prin opțiuni binare pentru a avea succes. Mai multă documentație este recomandată înainte de a face prima incursiune în lumea comerțului prin opțiuni binare. Va trebui să ai o înțelegere în profunzime a tranzacțiilor cu unele tipuri de bunuri pentru a putea prezice cu acuratețe prețurile, deci cercetarea este recomandată dacă ești complet nou în comerț.

Comerțul prin opțiuni binare are loc la o viteză foarte rapidă, deci este o idee bună să te familiarizezi cu modul în care funționează înainte de a încerca tranzacțiile în timp real. Conturile demo fac asta să fie mai ușor de făcut, ele oferindu-ți experiență în tranzacții fără să te expună niciunui risc. Te poți gândi la ele ca la niște conturi de practică pentru a te ajuta să te familiarizezi cu tranzacțiile prin opțiuni binare înainte să începi să tranzacționezi cu banii tăi munciți din greu.