Bankroll Management

Bankroll ManagementAtunci când faci comerţ prin opţiuni binare, trebuie întotdeauna să îţi aminteşti că este un nivel considerabil de risc implicat în acest tip de investiţie. O investiţie înseamnă practic plasarea unui pariu pe baza preţului pe care îl va avea un bun la un moment dat. Dacă îţi câştigi pariul, vei primi investiţia iniţială plus o plată predeterminată, însă dacă pierzi, îţi vei pierde întreaga investiţie.

Deşi poţi observa anumite diferenţe între opţiunile binare şi jocurile de noroc, cunoştinţele despre piaţă şi experienţa în domeniu îţi pot mări şansele de câştig, transformând procesul de investiţie în ceva mai complex decât simpla apăsare a unui buton. Poţi lua măsuri pentru a reduce nivelul de risc pe care îl resimţi dacă îţi gestionezi cu grijă bankroll-ul.

Cum decizi cât să investeşti

Una dintre întrebările cele mai frecvente printre începători este “Cat de mult ar trebui să mizez pe o opţiune binară?” Nu prea există o regulă solidă şi permanentă; în orice caz, majoritatea experţilor recomandă o investiţie de până la 1 sau 2,5 procente din întregul tău bankroll. Dacă eşti sigur pe tine, poţi înveşti între 2 şi 2,5 procente, sau te poți rezuma la 1 şi 1,5 procente dacă nu eşti aşa de sigur.

Deşi poate fi tentant să investeşti sume mari, acest curs de acţiune poate fi periculos, mai ales dacă eşti nou în domeniul opţiunilor binare. Deoarece rişti să îţi pierzi întreaga investiţie la fiecare schimb, este mai bine să te informezi şi apoi să plasezi câteva investiţii câştigătoare. Acest tip de abordare te va ajuta să controlezi nivelul de risc la care te supui şi îţi va permite să strângi bani în timp.

Minimalizarea riscului după comerţ

Bankroll Management

În cazul multor brokeri, ai abilitatea de a controla nivelul de risc chiar şi după ce ai investit. Prin monitorizarea performanţei unui bun, poţi să îţi faci o idee despre şansele pe care le ai să câştigi. Poate dura ceva să îţi dezvolţi instincte bune despre când să investeşti şi când să te retragi devreme. Poţi face acest lucru prin utilizarea conturilor demonstrative prin care nu ai nimic de pierdut. Un cont demonstrativ te lasă să practici comerţ prin opţiuni binare fără a învesti bani reali. În acest fel, nu ai nimic de pierdut, doar de câştigat.

Dacă alegi un broker care oferă opţiuni de terminare rapidă, poţi alege să te retragi înainte de termenul de expirare sau de închiderea schimbului. În cazul în care eşti pe plus la momentul închiderii, vei primi nişte bani; în orice caz, suma va fi considerabil mai mică decât cea iniţială. În situaţia în care eşti pe minus când închizi, îţi poţi păstra o parte din investiţia iniţială.

Este important să înţelegi că deşi nu plăteşti niciun comision când faci comerţ cu opţiuni binare, tot trebuie să plăteşti cumva. Ca rezultat, dacă pierzi o tranzacţie cu opţiuni binare îţi vei pierde întreaga investiţie iniţială. Chiar şi în cazul câştigării tranzacţiei, tot trebuie să dai ceva înapoi. Spre exemplu, dacă investeşti 100€ şi câştigi tranzacţia cu o plată de 70 de procente, vei da înapoi 30 de procente.

Bankroll ManagementDeşi conceptul poate părea complicat la început, ceea ce este important e că pentru a profita din acest tip de comerţ, trebuie să ai abilitatea de a câştiga în mod repetat şi de a minimaliza pierderile pe cât posibil. În alte cuvinte, comerţul grijuliu este un aspect esenţial pentru succes. Asta ar putea fi o dezamăgire pentru noii investitori care sunt incitaţi de ritmul rapid, emoţia şi riscul major implicate în comerţul prin opţiuni binare; în orice caz, dacă speri să foloseşti opţiunile binare ca strategie câştigătoare pentru a-ţi mări averea sau ca profesie cu normă întreagă, singura soluţie viabilă este o abordare conservativă ce implică gestionarea atentă a conceptului de bankroll. Profită de conturile demonstrative şi începe încet până când pui bazele conceptelor necesare şi până când îţi formezi instinctele şi strategie de investiţii.