Aur

AurÎntreabă un investitor ce știe despre aur și probabil vei auzi o variantă a cuvintelor „Este sigur.” Aurul a devenit un refugiu pentru investitori în vremuri de criză economică. Investitorii care nu riscă adesea își plasează banii pe aur, atunci când sunt îngrijorați cu privire la un colaps financiar sau la o inflație. Deoarece, din punct de vedere istoric, prețul aurului a fost legat de încetiniri economice și piețe cu probleme, valoarea aurului de pe piața materiilor prime poate fi utilizată ca indicator pentru analiza fundamentală; cu toate acestea, la fel ca toate tipurile de indicatori, este important să ne amintim că este întotdeauna posibil ca piețele să se schimbe într-un mod neașteptat și să iasă din tiparele istorice.

Cum funcționează aurul în perioadele de conflicte economice depinde de o varietate de factori, printre care:

 • Cât de mare este criza financiară
 • Ce a cauzat în mod specific criza
 • Unde este centrată criza
 • Cât timp va dura criza

Ca un exemplu, în timpul unei încetinirii economice scurte și reduse, prețul aurului este probabil să urce. Hai să spunem, totuși, că această criză devine foarte severă și pe scară largă. Oamenii trebuie să înceapă vânzarea activelor pentru a avea capital de lucru. Ca rezultat, ei încep să lichideze aurulul. Afluxul de aur în piața materiilor prime ar face ca prețul să se prăbușească, chiar dacă lumea nu a ajuns nicăieri în apropiere de redresarea de pe urma crizei financiare.

Hai să aruncăm o privire la modul în care valoarea aurului are legătură, din punct de vedere istoric, cu diferite condiții economice și factori, ținând cont de faptul că acestea sunt doar tipare și nu sunt destinate să fie reguli concrete.

 • Inflația și deflația
  Aur

Atunci când băncile centrale decid să ridice ratele dobânzilor, prețul aurului crește,  fiindcă oamenii încep să se teamă de încetinirea economică și își transferă banii pe investiții „mai sigure”. Pe de altă parte, atunci când băncile centrale reduc ratele, prețul aurului ar putea să scadă pentru că investitorii încep să vândă aur pentru a urmări alte oportunități de investire.

 • Condițiile economice indiene

India are o populație foarte mare, iar aurul este foarte apreciat acolo. În timpul perioadelor de prosperitate din India, cererea de aur de multe ori se ridică, ducând la creșterea prețului. Atunci când economia Indiei se prăbușește, prețul aurului poate scădea în mod corespunzător.

 • Dolarul australian

Australia este unul din exportatorii de aur de top din lume. Ori de câte ori valoarea aurului se ridică, valoarea dolarului australian tinde să crească, de asemenea. În mod similar, în cazul în care cererea globală de aur se micșorează și prețurile cad, dolarul australian se va diminua datorită importanței exportului de aur asupra economiei.

 • Francul elvețian

Francul elvețian este parțial susținut de aur. În cazul în care valoarea aurului crește, în cele mai multe cazuri crește și valoarea francului elvețian. Cât timp prețul aurului va scădea, valoarea francului elvețian va scădea în mod tipic. În plus, Elveția a avut mult timp o tradiție de a rămâne neutră în perioade de conflict internațional și are un sistem financiar de încredere și puternic. În perioadele de încetinire a creșterii economice, când valoarea aurului se ridică, francul elvețian este adesea perceput ca o formă mai sigură de investire decât altele, crescându-i valoarea și mai mult.

 • Dolarul american

Prețul dolarului american este de obicei invers proporțional cu prețul aurului. Atunci când prețul aurului crește, valoarea dolarului este, de obicei, în declin. Asta pentru că dolarul este moneda cea mai tranzacționată din lume, asa că atunci când investitorii sunt speriați de cumpărarea de aur este de multe ori din cauza dolarului. Dolarul american are o serie de alte relații care vor fi acoperite pe larg în secțiunea finală a piesei noastre despre analiza fundamentală.

AurȚine minte că nici un aspect al analizei fundamentale nu este menit să fie privit în mod izolat. Acest lucru separă o adevărată analiză fundamentală de o strategie de tranzacționare cu opțiuni binare tip knock-on. Pentru a utiliza corect analiza fundamentală, vei examina o serie de factori, inclusiv informații cu privire la creșterea și încetinirea economică, starea economiei chineze, valoarea aurului, valoarea dolarului american, știrile mondiale și informațiile financiare. O abordare bine gândită a analizei financiare va produce cele mai bune rezultate în materie de tranzacții.