Analiza diagramelor

Analiza diagramelor

O opțiune binară este o investiție cu un termen relativ scurt. Cu scopul de a investi cu înțelepciune în opțiuni binare, este necesară o cercetare amănunțită înainte de a investi. Ca urmare, oricine este interesat de tranzacțiile binare trebuie să știe cum să se controleze și să interpreteze diagramele de opțiuni binare. În caz contrar, pur și simplu nu este posibil să dezvolți o strategie de investiții profitabilă și să reușești în lumea tranzacțiilor cu opțiuni binare. Chiar dacă toate acestea pot fi copleșitoare la prima vedere, este posibil pentru începători să învețe să analizeze în mod corespunzător diagramele cu opțiuni binare aparent complexe.

Importanța intervalului de timp

Una dintre cele mai importante secrete ale succesului în analiza diagramelor cu opțiuni binare este de a alege diagrame cu intervalul de timp potrivit stilului tău individual atunci când este vorba de tranzacționare. Dacă ai de gând să investești într-o opțiune care va expira în termen de 30 de minute, uitându-te pe o diagramă financiară care analizează performanța opțiunii pe o perioadă de 5 ani, nu vei afla informații foarte utile. Cele mai comune intervale de timp privind diagramele cu opțiuni binare includ:

 • 1 minut
 • 5 minute
 • 15 minute
 • 30 minute
 • 45 minute
 • 60 minute
 • 90 minute
 • Zilnic
 • Săptămânal
 • Lunar

Atunci când încerci să decizi ce diagramă cu interval de timp este potrivită pentru tine, este o idee bună să te uiți la diagrame care au timpul de expirare mai mare decât intenționezi să o folosești. Procedând astfel, vei putea vedea modele ce indică tendințele pe termen lung, care pot ghida strategia de investiții. Ca un exemplu, dacă vezi semnale sacadate ale tranzacțiilor cu opțiuni binare pe o diagramă de zi cu zi, dar observi că graficul săptămânal indică tendințe mai sacadate, ai putea să aștepți până când poți adăuga tranzacția. Procedând astfel, vei contribui la asigurarea succesului tău în materie de tranzacții cu opțiuni binare.

Analiza diagramelor

Valoarea diagramelor tip lumânare

De obicei, tendințele pieței pot fi folosite pentru a prezice evenimente viitoare, cu un grad bun de fiabilitate. Diagramele tip lumânare fac mai ușoară identificarea unor indicatori care te pot ajuta să decizi când va fi cea mai avantajoasă perioadă pentru a cumpăra sau pentru a vinde o opțiune binară.

O diagramă tip lumanare este ca un hibrid al unui grafic cu bare și o diagramă liniară și face interpretarea datelor financiare complexe mai ușoară. Numele său se datorează faptului că există bare subțiri în partea de sus și de jos, care arată ca fitilul și baza unei lumânări pe un sfeșnic. Atunci când lumânările sunt plasate de-a lungul unui grafic, poți utiliza dimensiunea fitilurilor pentru a afla informații despre diferența dintre valoarea ridicată și valoarea de deschidere a unei investiții

Diagrama tip lumânare este una dintre cele mai bune moduri de a vedea cum se descurcă cumpărătorii sau vânzătorii pe piața globală. Poți obține chiar și mai multe beneficii din interpretarea lor prin căutarea de indicatori pe alte tipuri de grafice financiare.

Indicatori Grafici Utili

Investitorii sunt adesea copleșiți de numărul mare de indicatori care pot fi utilizați pentru a analiza opțiunile binare. Analiza tehnică reprezintă o arie foarte largă și toate tipurile de grafice financiare au informații utile de oferit, dar nu este posibil să folosești fiecare diagramă și să studiezi fiecare detaliu. În schimb, cel mai bine este să te concentrezi pe un număr mic de indicatori atunci când ești la început. Iată cei mai buni 3 indicatori pe care începătorii îi pot folosi:

Valori medii în mișcare

Mediile mobile sunt extrem de benefice pentru traderii cu opțiuni binare și, ca rezultat, sunt foarte frecvent utilizate. De fapt, unii traderi chiar își bazează strategiile pe tendințele medii repartizate pe o perioadă lungă de timp în mișcare. O medie mobilă este un indicator de diagramă care arată tendințele bazate pe prețul unui anumit activ din punct de vedere istoric. Cu medii mobile, poți vedea semnalele sacadate ale opțiunilor binare atunci când prețul real este peste media acestuia. Există două moduri diferite prin care mediile mobile pot fi calculate:

 • Mediile Mobile Simple au toate prețurile istorice ale unui activ ponderate la fel
 • Mediile Mobile Exponențiale au mai multă greutate când sunt plasate pe cele mai recente prețuri

Medii mobile convergență divergență

De asemenea, cunoscute sub numele de MACD, media mobilă convergență și divergență este un indicator de diagramă care ilustrează relația dintre o serie de medii mobile pentru un singur activ. Cele mai multe vor include medii mobile pe 12 zile, 26 de zile și 9 zile. Atunci când sunt văzute pe o perioadă lungă de timp, deplasarea indicatoriilor medii convergență divergență pot avea condiții de urcare sau scădere puternic evidente, ca în cazul în care prețul unui activ și deplasarea medie divergență convergență se deplasează în afară, mișcarea medie divergență convergență este în creștere bruscă, iar rata medie a crucii de convergență divergență se deplasează una față de cealaltă.

Stochastics

Stochastics sunt o reprezentare a prețului de închidere a unui activ comparativ cu intervalul de preț într-o anumită perioadă de timp. Pe parcursul unei piețe cu tendință ascendentă, prețurile activelor ajung, de obicei, aproape maximele atinse, în timp ce în timpul tendințelor descendente, prețurile de închidere sunt, de obicei aproape de minimele lor. În cele mai multe cazuri, stochastics sunt prezentate ca numere între 0 și 100 sau între -100 și +100.

Considerații Importante
Analiza diagramelor

Diagramele cu opțiuni binare sunt, fără îndoială, utile pentru traderii care investesc în opțiuni binare. Ele pot oferi o mulțime de informații cu privire la modul în care un activ a evoluat în mod istoric; cu toate acestea, investitorii nu pot lua decizii înțelepte dacă nu înțeleg pe deplin datele, și este important ca începătorii să se educe în detaliu cu privire la diagramele și să verifice de două ori dacă sunt interpretate corect.

Este, de asemenea, important să ne amintim că opțiunile binare sunt o resursă, nu un ghid. În timp ce opțiunile binare de multe ori urmează tendințele istorice, există întotdeauna posibil să se întâmple ceva neprevăzut, iar performanța reală a unui activ să fie foarte diferită de ceea ce un investitor experimentat ar fi prezis pe baza indicatorilor diagramă. În plus, diagramele cu opțiuni binare sunt doar benefice în cazul în care informațiile pe care le oferă sunt utile pentru strategia de tranzacționare specifică opțiunilor binare. De aceea, este important să existe o strategie stabilită înainte de a începe analizarea diagramelor.